Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка Пресс-служба ПрезидентаДейността на Северноатлантическия алианс близо до границите

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка Пресс-служба ПрезидентаДейността на Северноатлантическия алианс близо до границите
Коментари Харесай

Песков: Дейността на НАТО близо до границите на Руската федерация задължава да се вземат мерки за сигурност

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Пресс-служба Президента

Дейността на Северноатлантическия алианс покрай границите на Русия задължава да се вземат ограничения за гарантиране на сигурността. Това заяви пред кореспонденти в четвъртък прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, разяснявайки ученията „ Agile Spirit 2021 “ („ Agile Spirit - 2021 “), стартирани в Грузия с присъединяване на 12 страни членки на НАТО, както и Азербайджан, Грузия и Украйна, оповестява ТАСС.

" Това е още едно удостоверение, че НАТО с военната си инфраструктура [е] към нашите граници, освен към - само че в контакт с нашите граници. Това, несъмнено, е предмет на доста деликатно наблюдаване от наша страна. Основното е, че то ни задължава да вземем ограничения за обезпечаване на нашата сигурност. Това неведнъж са казвали президентът и министърът на защитата, както и нашите представители на разнообразни равнища “, сподели Песков.

НАТО не крие кой е главният зложелател на алианса и е значимо сюжетът Agile Spirit 2021 да не допуска скрити дейности по отношение на Русия, сподели представителят.

" Разбира се, за нас е значимо сюжетите на сходни учения да не допускат никакви секрети дейности против страната ни. Все отново сюжетите на ученията са измислени в НАТО и алиансът не крие кой е главният зложелател на ги разяснява присъединяване на Азербайджан в тези учения.

Азербайджан е суверенна страна и Русия цени партньорските връзки с нея, акцентира Песков.

" Азербайджан е суверенна страна. Ние ценим нашите връзки с Азербайджан, това са партньорства, има обща политическа воля за по -нататъшно развиване на тези връзки ", сподели той.

Учението стартира на 26 юли. В тях вземат участие над 2,5 хиляди военнослужещи от Азербайджан, Англия, Германия, Грузия, Испания, Италия, Канада, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Съединени американски щати, Турция, Украйна и Естония. Повече от 1,5 хиляди от тях са грузински военнослужещи, други 700 са американски.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР